Kim Tump

Integrated Horsemanship Filosofie

The Integrity of the Horse

Kim Tump

 

Instructeurs 2005

 

Kim; Voor uitleg over wat Integrated Horsemanship Filosofie inhoudt, wil ik natuurlijk het liefst doorverwijzen naar de website! Voor mij is de IHF het integreren an veel filosofieën en theorieën tot dat wat bij jou past.

 

 

 

 

 

'IHF'

 

Kim houdt van alles wat leeft en is dan ook bezorgd om ieders veiligheid, zij neemt geen onnodige risico's en gaat weloverwogen met moeilijke situaties om.

 

Als Integrated Ruiter is Kim een gevoelig en begripvol individu, paarden vinden het bijzonder prettig om met haar te werken en zij kan steeds een wederkerige respectvolle relatie opbouwen met elijk welk paard.

 

Kim bezit een natuurlijk begrip van wat paarden nodig hebben en haar doortastendheid zort voor een ontspannen en 'down to earth' benadering waardoor paarden kunnen bloeien zowel op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Door haar super gevoeligheid uiten paarden hun verdreit wel eens via haar maar Kim weet deze emoties een gezonde plek te geven.

 

Een zorgende en begripvolle begeleiding boeit de leerlingen van Kim, telkens opnieuw weet zij mensen naar hun zachte zijde te brenen zonder ook maar iets van zichzelf in te leveren. Kim heeft een klare kijk op haar beperktheden en beschermd anderen in het proces. Haar verantwoordelijkheids gevoel is zeer sterk ontwikkeld. In origine komt Kim over als een zwijgend en introvert type maar wanneer zij haar inzicht deelt met anderen komt er een weelde van kennis, invoelings en inlevings vermogen naar de oppervlakte waarvan iedereen stil wordt. Met dankbare bewondering luisteren haar leerlingen naar haar wijsheid.

 

Kim is een hoog ontwikkelde ziel en een professionalisme is een natuurlijk ingrediënt van haar bestaan, velen kunnen een lering trekken vanuit haar benadering van het leven en de paarden industrie heeft er een bijzondere pionier bij die tastbare resultaten neer kan zetten.

 

 

IHF - Integrated Horsemanship Filosofie - ivzw BE 0 836 225 122 - IHF-integratedhorsemanship@hotmail.com