Jacqueline Kruijsse

Integrated Horsemanship Filosofie

The Integrity of the Horse

Jacqueline Kruijsse

 

Instructeurs 2005

 

 

Jacqueline: Kern van Integrated Horsemanship Filosofie is het afstemmen op de luisteraar (=paard/ruiter), bewust zijn van je lijf en werken vanuit je gevoel. Er komen processen op gang door het werken met paarden en rijden. Dat gebeurt gewoon en daar moet je ruimte voor geven.

 

 

 

 

'IHF'

 

De veiligheidsnormen van Jacqueline hebben een behoorlijke verandering ondergaan., zij heeft een onschuldig vertrouwen in de mensen om zich heen en heeft geleerd om alert rekening te houden met de onoplettendheid van anderen.

 

Jacqueline heeft haar vernieuwde rij methode succesvol geïntegreerd in haar rijden, met verbazing heeft zij de subtiliteit van de hulpen ontdekt en met hart en ziel zet zij zich in om steeds meer diepgaande informatie te verzamelen en om te zetten in de praktijk.

 

Paarden in de zorg van Jacqueline hebben er een aardse moeder bij gevonden, met liefde en zorg begeleidt zij haar paarden naar het opnieuw paard worden.

 

Als Integrated Instructeur komt Jacqueline over als een geduldig en begripvol individu, die haar leerlingen informeer over haar doelstellingen. Zij presenteert met veel creativiteit, vindt doeltreffende documentatie en is bereid om hard te werken om zo een beeldend voorbeeld te zijn voor haar toehoorders.

 

Verbale communicatie verloopt bij Jacqueline vrij en natuurlijk haar woordenschat is op niveau van haar leerlingen, telkens weer vindt zij een positieve weg om zich uit te drukken en mensen voelen zich dan ook veilig en aangemoedigd.

 

Jacqueline stelt hoge eisen aan zichzelf en iedereen kan dan ook op haar rekenen en een proffesionele aanpak verwachten. Zij is een gevoelig mens die zich goed kan inleven in anderen hun opinie maar toch het vermogen bezit trouw te blijven aan haar overtuiging.

 

 

'Jacqueline'

 

Jacqueline heeft 'altijd iets met paarden willen doen', maar het was nog niet duidelijk wat dan. Door een ontmoeting met 2 oudere dames, die haar vertelden dat 'zij dat (paardrijden) altijd hadden willen doen'. heeft zij voor zichzelf de knop omgezet. Met Stal Equilibrium krijgt het 'iets met paarden willen doen 'steeds meer vorm. Er zijn 'open stallen' naar Duits voorbeeld gemaakt, ze heeft paarden in training, paarden op pension en geeft ook rijlessen. Ook worden clinics op het terrein georfaniseerd. Specialisatie is revalidatie van paarden (met dubbellonge) en de correctie vcan de ruiter betreft houding en zit.

 

Jacqueline had altijd al gevoelsmatig met paarden gewerk en door de opleiding van Nicole kreeg ze daar verder kaders voor aangereikt. 'Wat me vooral aansprak was het intuïtief omgaan en leren 'praten' met paarden. Nu is het gewoon geworden m zo te werken dat ik niet precies kan duiden waar ik het precies toepas. "

IHF - Integrated Horsemanship Filosofie - ivzw BE 0 836 225 122 - IHF-integratedhorsemanship@hotmail.com