Irma van Aarden

Integrated Horsemanship Filosofie

The Integrity of the Horse

Irma van Aarden

 

Instructeurs 2005

 

 

Integrated Riding is volgens Irma; 'Rijden op de manier die het paard aangeeft dat hij wil of kan. Je leert als ruiter om dat te voelen.'

 

 

 

 

 

'IHF'

 

Irma is een veiligheids bewuste instructeur, dankzij haar moederlijke zorg voor elk paard en mens waarmee zij werkt, zij is zich bewust van wat eventueel kan gebeuren en calculeert het in en vindt werkbare oplossingen. Probleem situaties zet Irma om tot leer-situaties, wat bijzonder pretti is voor haar leerlingen.

 

Rijtechnisch is Irma bijzonder gespecialiseerd in het beleren van jonge paarden en het hertrainenen van paarden met traumatische levenservaringen. Irma kan haar theoretische kennis van Integrated Rijden makkelijk omzetten in de praktijk met gelijk welk paard of pony en haar ervaring garandeert dan ook een uitstekend resultaat.

 

Dankzij Irma's diepaande interesse en studie van Natuurgeneeskunde kunnen haar paarden en verzorgpaarden of pension gasten rekenen op een voortdurende liefdevolle ondersteuning van hun gezondheid.

 

Als Integrated Instructeur is Irma vooral gespecialiseerd in mensen die de wedstrijdsport in willen, vooral in de dressuur, en voor mensen met lichamelijke of mentale beperktheden, kortom wat anders is dan normaal kan bij Irma rekenen op begrip, inzicht en vooruitgang.

 

In communicatie is Irma zeer sterk gegroeit vooral tijden het werken met een groter publiek, zij bezit de ave om conflicten op te lossen alvorens zij ontstaan zonder zichzelf ontrouw te zijn. Haar voortdurende diepgaande en ingehouden enthousiastme boeit haar leerlingen en zet hen aan tot verdere studie.

 

Als Integrated Instrcucteur heeft Irma reeds bewezen een professionele instelling te bezitten die garant staat voor tevreden mensen en paarden.

 

 

'Irma"

 

Samen met partner Marc is Irma eigenaar van de Neville Stables, een actiefstal. Een paard is een kuddedier en graast zo'n 16 tot 18 uur per dag. Hier is het principe van de actiefstal op gebaseerd.

 

Irma is via de ISPH, instructeursopleiding, in aanraking gekomen met Nicole en Wieke Huisman, van wie ze les kreeg in Integrated Riding Horsemanship. 'Deze lessen vond ik fijn, want je leerde kijken vanuit het gedrag van paard en ruiter. Want er is meer dan alleen technisch rijden. Nu is het werken vanuit IHF zo ingebed in mijn werk, ik heb het niet echt meer door. Klanten zeggen wel eens; Je kijkt naar m'n paard en daarop jgeef je mij advies. 'Behalve les geven in dressuur, freestyle, springen, zadelmak maken van paarden, geeft Irma ook clinics 'Grenzen verleggen' en is begonnen met Barbara met Communicatie counceling, een trainingsaanbod voor bedrijven.

 

IHF - Integrated Horsemanship Filosofie - ivzw BE 0 836 225 122 - IHF-integratedhorsemanship@hotmail.com