Paula Lambie

Integrated Horsemanship Filosofie

The Integrity of the Horse

Paula van Bemmelen

 

Instructeurs 2008

 

 

Integrated Horsemanship is volgens Paula o.a. dat 'alle stromingen, alle kennis, (innerlijk) weten en voelen in combinatie met paarden ingezet worden (dus zowel de reguliere als de alternatieve wereld dus de wetenschappelijke en de (in) voelende, spirituele wereld die bezien en ervaren worden). Belangrijk is positief taalgebruik en goede afstemming op ruiter en paard. Een ruiter die bijvoorbeeld visueel is ingesteld, moet je op een manier uitleg/instructie geven die daarop ook aansluit. Het paard is de spiegel en leermeester van de ruiter (signalen opvangen/vertalen). Goede communicatie is het allerbelangrijkste, van jou naar de ruiter en (daardoor) van de ruiter naar het paard. Integrated Horsemanship geeft je verdieping en verbreding van je wereld en inzichten'.

 

 

 

 

 

'IHF'

 

Paula is gegroeid tot een veiligheids specialist, die een voorbeeld-rol vervult en haar leerlingen onderwijst over de voor en nadelen van het nemen van risico's.

 

De rijkunst van Paula ligt op een hoog niveau en is enorm verfijnd. Zij heeft de gave om met een oneindig geduld moeilijke paarden te werken en bewonderenswaardige resultaten te behalen.

 

Paarden onder Paula's hoede kunnen rekenen op een diepgaande spirituele en fysieke zorg.

 

Als instructeur kan Paula een gefocust plan vooropstellen wat haar leerlingen aanzet tot leren, presteren en vooral doelen bereiken.

 

Paula's communicatieve omgang met mensen heeft een enorme groei doorleeft, waardoor haar leerlingen kunnen rekenen op haar inzet tot meedogende gesprekken, haar persoonlijke inlevingsvermogen is versterkt en moeidigt aan tot positieve interactie.

 

De behoeft om 'zichzelf te bewijzen' is bij Paula behoorlijk afgezwakt, wat haar helpt met een aangename en medelevenede instructeur en collega te zijn. Haar gezonde drang naar perfectie heeft de perfectionist verdrongen en heeft ruimte gemaakt voor het delen en beleven van levenservaringen.

 

 

'Paula'

 

Het bedrijf heet 'Human Horse Balance' en is te vinden in Center Conway USA. Haar lessen zijn bebaseerd op communicatie en samenwerking tussen paard en ruiter. Grondwerk is daar een belangrijk onderdeel van - immers: als je 'op de grond een goede basis let is er een veel vloeiendere overgang naar het rijden.

 

De vierjarige opleiding Integrated Horsemanship bij Nicole heb ik met zoveel plezier gedaan; momenteel ben ik nog bezig met de Master jaren ervan; het heeft me zoveel gebracht. 'Paula geeft les in western-rijden en zit/balans/houding-lessen, grondwerk (vanuit lichaamstaal), (vrij) loswerken, Integrated vrij rijden (vanuit zit met alleen neckring), doet veel trainingen van paarden, oplossen van problemen, geeft clinics en workshops; kan echt communiceren met paarden (geeft readings) en ook heling met o.a. Reiki, intuïtieve massage, TTouch, Cranio Sacraal Therapie, Quantum Touch en DofNA. 'Voordat ik start met lessen, wil ik de eerste keer het paard helemaal afvoelen. Ik vertel dan hoe het fysiek en mentaal met hem/haar gaat, geef een beeld van zijn/haar karakter en moelijkheden en bespreek de wensen van en met de ruiter, zodat ik de combinatie ruiter en paard beter kan begeleiden en naar elkaar toe kan brengen. Communicatie, harmonie, balans, rust (geduld),respect, duidelijkheid, samenwerken en samenvloeien zijn keywoorden om samen naar balans te gaan.

IHF - Integrated Horsemanship Filosofie - ivzw BE 0 836 225 122 - IHF-integratedhorsemanship@hotmail.com