Mariska Koops

Integrated Horsemanship Filosofie

The Integrity of the Horse

Mariska Koops

 

Instructeurs 2005

 

 

Kern van Integrated Horsemanship Filosofie volgens Mariska is 'dat je leert kijken naar de achterliggende oorzaken van iets dat niet goed gaat en dat je je niet blind staart op uiterlijke verschijnselen. [...] Dieren krijgen ook de mogelijkheid om hun eigen ontwikkeling te volgen.'

 

 

 

 

'IHF'

 

Mariska's norm voor veiligheid ligt hoog boven die van de alledaagse instructeur, zij heeft de kracht om een situatie naar waarde in te schatten en de meest bruikbare en positieve oplossing te bedenken. Zowel voor Paard en Mens zal zij haar waardevolle ervaringen gebruiken om ze vervolgens te onderwijzen aan haar studenten.

 

Mariska's Integrated Rijkunst heeft zich ontwikkeld tot een top niveau, en zij is dan ook in staat om een sterke competitie te rijden vooral in de dressuur. Zij heeft een voortreffelijke theoretische kennis die zij zowel in de praktijk kan omzetten als kan overbrengen aan haar leerlingen. Zij heeft een vakkundige ontwikkeling doorgemaakt waardoor zij zich kan aanpassen aan vrijwel elke situatie.

 

Dankzij Mariska's overvloedige kennis van de natuurgeneeskunde en haar persoonlijk inzet tot steeds verdere ontwikkeling zal elk paard op een gezonde verzorging kunnen rekenen. Ook kunnen paarden genieten van haar bijzonder (h)eerlijke trainingsmethoden, haar inzicht in de bio-mechanica van de beweging van het paard en bovendien haar invoelings mogelijkheden gaan ver boven de norm.

 

Mariska heeft al haar tot nu toe opgedane kennis geintegreerd in zichzelf zodanig dat zij garant kan staan voor een bijzondere veelbetekende ervaren instructeur. Haar leerlingen kunnen genieten van een weelde aan doorleefde ervaringen die zij op een motiverende manier weet over te brengen, met als resultaat dat haar leerlingen graag van haar willen en zullen leren.

 

Het lesgeven en interactie creeëren met een groep alswel voor een groter publiek demonstreren zijn voor Mariska als vanzelfsprekend en natuurlijk. Zij drukt zich verbaal duidelijk uit via een grote woordenschat, zij gebruikt intonatie om het publiek tot luisteren te motiveren en haar charme boeit elke toeschouwer. Communicatie is dan ook geen probleem voor haar.

 

Mariska heeft een professionele verschijning, draagt haar hart op de juiste plaats en kan begrip opbrengen voor de opinie van anderen, dankzij haar eeuwig lerende instelling. Zij is bijzonder kritisch naar zichzelf, wat voor anderen een voordeel is maar van haarzelf wel eens teveel energie kan vergen. Zij vertegenwoordigt de Erecode van Integrated Instructeurs tot het ultimale= ultiem en optimaal.

 

'Mariska'

 

Mariska heeft de 1e 4 jaar van Integrated Horsemanship Filosofie gevolgd en woont met regelmaat lessen van Nicole bij om haar kennis up to date te houden. Haar paard Normen (foto) was destijds de aanleiding om op zoek te gaan naar een alternatief voor de reguliere benadering.

 

Mariska is gastdocent bij IHF Nederland en België. Tevens biedt zij ondersteuning bij paarden problemen en zadelmak maken en verder door trainen van jonge paarden. Ervaring van Mariska is dat je bij IHF leert zien wat de achterliggende oorzaken zijn van problemen zonder je blind te staren op de uiterlijke verschijnselen. Door niet alles te willen controleren krijgen mensen en dieren de mogelijkheid om hun eigen ontwikkeling door te maken.

 

'De opleiding is vooral belangrijk geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling, heeft mijn zelfvertrouwen en -beeld versterkt en mijn wereldbeeld veranderd.

 

Doordat mijn paard Normen Napoleon via de reguliere weg moeilijk was te trainen en ben ik op zoek gegaan naar een andere weg. Een weg waar ik, zonder gevaar voor eigen leven, wel de dingen samen met Normen kon gaan doen die ik voor ogen had. Zo kwam ik in contact met de huidige IHF. Er ging een wereld voor me open, wat een verademing! Niet alleen voor mijzelf en voor mijn paard maar later ook voor de mensen en paarden waarmee ik samen heb gewerkt. Ik heb ontzettend veel geleerd over alles wat met paarden te maken heeft maar nog meer over mijzelf. De opleiding heeft o.a. mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen bevestigd maar ook mijn hele manier veranderd van kijken naar- en omgaan met mijn omgeving. Het was niet altijd even makkelijk en soms erg confronterend maar de kennis die ik tijdens de 4 jaar durende opleiding heb vergaard ervaar ik tot op de dag van vandaag als zeer waardevol!

 

Na het behalen van mijn diploma in 2005, ben ik privé lessen en workshops gaan geven zowel op de grond als op het paard. Samen met mijn paard heb ik verschillende demo's gegeven in grondwerk en rijden. Daarnaast heb ik mijzelf bezig gehouden met het zadelmak maken en verder door trainen van jonge paarden.

 

Momenteel ben ik gastdocent op de IHF en train ik de toekomstige instructeurs waar ik erg veel plezier aan beleef!

 

Mijn kracht en passie ligt in het begeleiden van mensen met " probleem paarden". Ik geef inzicht in het hoe en waarom en wat wij aan onszelf en soms aan de omgeving of omstandigheden kunnen veranderen om zo een verandering bij het paard te bewerkstelligen. Ook bied ik o.a. ondersteuning bij het verder ontwikkelen van de onmisbare respect en vertrouwensband tussen mens en paard.

 

>>>adres informatie<<<

 

 

Kern van Integrated Horsemanship Filosofie volgens Mariska is 'dat je leert kijken naar de achterliggende oorzaken van iets dat niet goed gaat en dat je je niet blind staart op uiterlijke verschijnselen. [...] Dieren krijgen ook de mogelijkheid om hun eigen ontwikkeling te volgen.'

'

IHF - Integrated Horsemanship Filosofie - ivzw BE 0 836 225 122 - IHF-integratedhorsemanship@hotmail.com