Jeanine van der Zijden

Integrated Horsemanship Filosofie

The Integrity of the Horse

Jeanine van der Zijden

 

Instructeurs 2005

 

 

Integrated Horsemanship volgens Jeanine: "Eigenwijs zijn: leren zelf voelen van wat goed en fout is. Ervaar wat er fysiek gebeurt. Bijvoorbeeld , sommige kinderen zie je goed zitten zonder beugels aan en als ze de beugels aandoen verandert dat. Je kunt dat dan teruggeven en zeggen: 'Hoe kun je weer goed gaan zitten zoals je zonder stijgbeugels deed? Integrated Riding kun je niet zien, alleen voelen."

 

 

 

 

'IHF'

 

Dankzij jarenlange ervaring met groepsonderwijs in de rij-arena, in klaslokaal en tijdens educatieve programma's is Jeanine's perceptie van veiligheid uitgegroeid tot een ware kennis en haar paarden en ruiters kunnen dan ook ten allen tijde rekenen op haar wakende oog en haar onderwijzende bescherming.

 

Jeanine's rijkunst en technische kennis is gebaseerd op haar verlangen tot meer kennis en haar onvoorwaardelijke inzet tot het vergaren ervan. Het is als het ware haar levenswerk en zijn geniet van het beleven van deze vergaarde wijsheid die dan ook enorm verrijkend is voor haar paarden en leerlingen.

 

Alle dieren in Jeanine's zorg kunnen rekenen op een eerlijke en begripvolle en zeer doordachte aanpak, zij beschikt over een oplossing gerichte instelling en het geduld van een oude dorps eik.

 

Als instructeur onderwijst Jeanine met een warmhartige logica die voortvloeit vanuit haar gevoelsleven. Haar beslissingen zijn steeds onderbouwd door kennis, begrip en doordachtheid. Jeanine kan intens genieten van de prestaties die haar paarden en ruiters neerzetten, die dan ook op hun beurt de stille getuigen zijn van haar kunnen.

 

Jeanine houdt van helderheid en brengt de waarheid aan het licht door het veelvuldig stellen van vragen, wat haar leerlingen aanzet tot zelf-denken. Bovendien kan Jeanine de geleerde of uitgewisselde informatie uitstekend neutraal samenvatten wat garant staat voor een duidelijke en aangename communicatie in een zuivere leeromgeving, zowel haar leerlingen als Jeanine verkeren constant in een staat van ontdekken, leren en weten.

 

Jeanine is een professional in hart en nieren, zij kan zich begripol en afwachtend opstellen waardoor haar paarden, collega's en dieren zich beschermd en gewaardeerd voelen. Zij kunnen telkens opnieuw rekenen op haar onderzoekers mentaliteit en haar bereidwilligheid om samen met hen te leren.

 

'Jeanine'

 

Jeanine geeft les op een manege aan groepen, maar ook individueel. 'Voor mij is de uitdaging om binnen de reguliere lessen het werken vanuit de IHF Filosofie te integreren. Altijd zoeken naar woorden voor de ruiter, zoeken naar een middenweg om het goed over te brengen, zeker voor een groep."

 

Jeanine is door Wieke Huisman doorverwezen naar Nicole, toen haar paard niet lekker in z'n vel zat. Daarna heb ik lessen van Nicole gehad. En daar hoorde ik van haar filosofie. Ik had honger naar kennis om beter te leren rijden en instructie te kunnen geven. Bij Jeanine is het mogelijk instructie te krijgen op een draf-en/of galopsimulator.

IHF - Integrated Horsemanship Filosofie - ivzw BE 0 836 225 122 - IHF-integratedhorsemanship@hotmail.com