Ervaringsdagen

Integrated Horsemanship Filosofie

The Integrity of the Horse

IHF-Ervaringsdagen

 

IHF-Ervaringsdagen zijn intensieve en gezellige studiedagen met een theoretisch gedeelte in de voormiddag van 2.5 uur en een praktijk gedeelte waarbij alle deelnemers de ganse dag betrokken worden. Het theoretische gedeelte heeft een vooropgesteld thema terwijl het praktijk gedeelte aangepast is aan de individualiteit van de ruiter en het paard binnen dat bepaalde dag-thema.

 

Deelnamekosten bedragen €110,- per combinatie, €55.- zonder paard, stallingskosten in overleg met de organisatie van de locatie. Lunch, koffie/thee en versnaperingen zijn inclusief.

 

IHF-ervaringsdagen worden aangeboden op vaste locaties in België, Nederland en Amerika. via Integrated Lange Llijnen - Mennen - Rijden kan je ontdekken hoe het persoonlijk bewegingspatroon van de Menner/Ruiter de bio-mechanica van het paard beïnvloedt.

Het leren voelen met je lichaam wat je zelf doet en wat het paard doet tijdens het bewegen, dus eigenlijk wat de één doet om de ander te helpen om samen door een deur te kunnen, met het bordje 'balans en eenheid' erop. Dat houdt vaak in dat beide partners oude beweging-s-gewoonten leren los te laten en nieuwe bewegingspatronen instuderen, wat wel eens wat fysieke ongemakken kan veroorzaken. Tevens kom je tot het bewustzijn hoe je zelf kan bewegen om de beweging van het paard te beïnvloeden om zo samen het gewenste resultaat te bereiken, dankzij het spiegeleffect.

 

Integrated Lange Lijnen >>info<<

Integrated Mennen >>info<<

Integrated Rijden >>info<<

 

Tijdens Integrated Paardencoaching wordt kennis gemaakt met de unieke eigenschap van het paard om het gedrag en de innerlijke gemoedstoestand van de mens te spiegelen. Soms is de persoon zich bewust van de non-verbale signalen, die door hem of haar worden uitgezonden.

 

Tijdens een normale coachingsessie zijn vaak vele gesprekken nodig om mensen nieuwe inzichten te laten ervaren. Bij paardencoaching wordt dit proces sterk versneld, omdat het paard als 'meestercoach' zonder te oordelen spiegelt en een sfeer van veiligheid en vertrouwen creërt.

>>>lees verder<<<

 

Deze dagen starten telkens om 10 uur om te eindigen rond half 5.

Deze dagen kunnen met eigen paard of met een schoolpaard ervaren worden. Indien je meerdere dagen wil meemaken, reserveer dan logies voor jezelf en jouw paard en informeer jezelf over de extra kosten via de mail. Meer inlichting of inschrijven kan via het onderstaande e mail adres.

 

 

 

IHF - Integrated Horsemanship Filosofie - ivzw BE 0 836 225 122 - IHF-integratedhorsemanship@hotmail.com